Arconic – JAM együttműködés

A 2021/22-es tanévben a Junior Achievement Magyarország és az Arconic Köfém Mill Products Hungary Kft. folytatja a közös munkát. Az Arconic Foundation fennállásának 80. évfordulója alkalmából videósorozatot indítottunk, amelynek segítségével az érdeklődők megismerkedhetnek az alumínium történével, felhasználásával és gyártásával is, a gyárban folyó különböző munkafolyamatokkal. A videósorozathoz tartozik egy kvízjáték is. Akik eredményesen kitöltik az Arconic Akadémia videóhoz kapcsolódó 5 kérdésből álló kvízt részt vehetnek a tavasszal megrendezésre kerülő székesfehérvári Arconic gyárlátogatáson.

Arconic quizről bővebben: https://old.ejam.hu/programok/5756/

A programok elsősorban 15-19 éves fiataloknak szól, hogy bővítsék szakmai perspektívájukat, végig vezetve őket különböző kihívásokon, amelyekkel szembesülhetnek a későbbi munkavállalásuk során és segítenek jobban megérteni a kapcsolatot az iskolában tanultak és a globális gazdaságban való jövőbeli részvétel között.

A tavaszi félévben a gyárlátogatás mellett a vállalkozó kedvű diákok lehetőséget kapnak arra, hogy innovációs nap keretein belül egy valós társadalmi vagy üzleti problémára, kihívásra saját megoldást kínáljanak.   Az egész napos munka során a csapatokat az Arconic önkéntesei tanácsokkal és információkkal segítik majd, továbbá támogatják a diákokat ötletük fejlesztésében.

Innovációs napról bővebben: https://old.ejam.hu/programok/innovacios-nap/